Rohatinski: Kuća u kojoj živim nije u Todorićevom vlasništvu

Agrokorova kupnja tvrtke Romah, u vlasništvu supruge guvernera HNB-a Željka Rohatinskog podigla je dosta prašine. Guverner Rohatinski je Novom listu izjavio kako ta kupoprodaja nema veze ni s njime, ni s HNB-om, već je riječ o odnosu dviju privatnih pravnih osoba s kojima on nije interesno ni poslovno vezan.

Poslovni dnevnik došao je do informacije da i kuća na Bukovcu u kojoj obitelj Rohatinski stanuje u vlasništvu Romaha.

Guverner kaže da je kuću svojevremeno kupila tvrtka u vlasništvu njegove supruge, koja se bavi špedicijom, te je i kuća bila u vlasništvu tvrtke. Supruga je odlučila promijeniti posao jer će se ulaskom u Eu promijeniti carinski režim te je našla zajednički interes s Agrokorom, objašnjava Rohatinski.

Guverner kaže da je Agrokor za Romah platio oko dva milijuna kuna, a to uključuje imovinu tvrtku, uključujući i kuću. Od novca od prodaje tvrtke, moja supruga je ponovno otkupila kuću kao fizička osoba, kaže Rohatinski. Guverner dodaje da on svake godine uredno daje svoju imovinsku karticu u kojoj navodi svoju i imovinu supruge.

U imovinskoj kartici, pod vlasništvo svoje supruge naveo sam tvrtku Romah, a kuću nisam navodio pojedinačno jer je bila dio imovine tvrtke, objašnjava guverner HNB-a. (jk)

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox