Rohatinski ostaje guverner HNB-a

Nakon dva uzastopna mandata, špekulacija o kandidiranju na proteklim parlamentarnim izborima te najavi Vlade da će doći do promjena u HNB-u Željko Rohatinski ipak ostaje aktualni guverner Hrvatske narodne banke, piše novilist.hr

Iako se početkom godine činilo da će svoje mjesto ustupiti svom zamjeniku Borisu Vujčiću prema svemu sudeći do promjena u vrhu HNB-a ipak neće doći. U novoj Vladi smatraju da bi s obzirom na cjelokupnu sliku gospodarstva i ekonomije u Hrvatskoj bilo dobro da Željko Rohatinski još neko vrijeme bude na svojoj funkciji.

Nemamo ništa protiv njega. A čini se da ni on nije nezainteresiran za ostanak. Još neko vrijeme trebali bismo svi ostati zajedno u ovim teškim trenucima za hrvatsko gospodarstvo. Stoga bi najbolje bilo da Rohatinski ostane na svojoj funkciji barem još neko vrijeme, smatraju u Vladi.

Guverner Željko Rohatinski u intervjuu za Vjesnik koji je objavljen prošlog vikenda na pitanje o tome bi li želio još jedan mandat rekao je da je "bilo određenih razgovora na tu temu" te da će "konačna odluka ovisiti o budućem razvoju događaja, posebno o suradnji fiskalne i monetarne politike". (HT)

 

Izvor: Novi list, 7. Veljače 2012.
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox