Rohatinski ulazi u politiku?

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Željko Rohatinski izjavio je za Dnevnik HTV-a da nema ni jednog pravnog niti moralnog razloga da dade ostavku na svoju dužnost, odgovorivši tako na prozivke iz medija i informacije da su Ivica Todorić i "Agrokor" kupili tvrtku njegove supruge po navodno nerealno visokoj cijeni i u sumnjivim okolnostima.

Guverner Rohatinski je ustvrdio kako je sve po zakonu te da na ostavku i ne pomišlja. Ne postoji niti jedan pravni ili moralni razlog zbog čega bih dao ostavku kao odgovor na ovu insinuaciju, izjavio je Rohatinski.

No, guverner je u razgovoru za Dnevnik HTV-a ipak najavio mogućnost ulaska u politiku. Prije zadnjih događaja moj je stav bio da ne ulazim u politiku. Ali sada su sve opcije moguće. Ne sviđa mi se mnogo toga što se u politici zbiva - mislio sam da u te vode nikada neću ići, rekao je Rohatinski.

Plaća 408 tisuća kuna

U imovinskoj kartici zaprimljenoj 9. svibnja 2011. guverner Rohatinski navodi kako je njegova supruga vlasnica tvrtke Romah sa sjedištem u Zagrebu, čija nominalna vrijednost iznosi 2 milijuna kuna. U kartici stoji i kako je guverner vlasnik dvaju stanova, a nije navedena kuća u Gornjem Bukovcu, o kojoj su pisali mediji.

Guverner HNB-a naveo je i kako mu je godišnja neto plaća 408 tisuća kuna te drugi godišnji neto primitci 117 tisuća kuna. U kartici je navedena i neto plaća supruge u visini od 85 tisuća kuna. Rohatinski je u kartici naveo i kako se tijekom 2011. zadužio kod Privredne banke Zagreb u visini 150 tisuća kuna.

 

Izvor: www.hrt.hr/Hina
Foto: Filip Brala/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox