Romney prestigao Obamu

Vjerojatni republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney prema anketi koju su proveli CBS News i The New York Times vodi ispred Baracka Obame, piše nacional.hr

Najnovija anketa pokazala je da se Mitt Romney ozbiljno približio Baracku Obami i prestigao predsjednika šest mjeseci uočio izbora. Romney, bivši guverner Massachusettsa, vodi ispred Obame s 46 prema 43 posto glasova, pokazalo je ispitivanje. Prošloga su mjeseca u istoj anketi Romney i Obama vodili mrtvu trku rezultatom 46 prema 46 posto glasova. Anketa koja pokazuje najnovije raspoloženje američkih birača provedena je 11. svibnja. Zanimljivo je i to da nijedan od dvojice kandidata nije imao više od šest postotnih bodova prednosti otkako su CBS News i The New York Times u siječnju počeli voditi istraživanje o njihovu izbornom sučeljavanju.

Gotovo dvije trećine ispitanika, ili 62 posto, izdvojilo je gospodarstvo kao najvažnije pitanje za njih, navodi CBS News, usprkos nedavnim kontroverzama oko takvih pitanja kao što je Obamina potpora za istospolne brakove. Zabrinutost zbog proračunskog deficita rangirana je na dalekom drugom mjestu s glasovima 11 posto ispitanika, nakon čega slijedi zdravstvena zaštita s devet posto. Za sedam posto ispitanih predizborni prioritet je pitanje istospolnih brakova, za četiri posto vanjska politika i za dva posto imigracija, navodi se u istraživanju.

Ispitanici izražavaju veći optimizam po pitanju gospodarstva nego što je to bio slučaj 2008. kada je recesija bila u punoj snazi. Šezdeset i sedam posto ispitanika misli da je gospodarstvo u lošem stanju, u usporedbi s 36 posto koji kažu da se poboljšava. (HT)

 

Izvor: www.nacional.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox