Rovinj – boutique destinacija sa kongresnim sadržajima metropole

Vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra kontinuirano je usmjerena na razvoj svoje kongresne ponude što dokazuje i posljednja opsežna investicija u hotel Lone koji je otvoren u ljeto prošle godine, a kojim je ujedno zaokružena ponuda kongresnog centra Cap Aureo, jednog od najvećih kongresnih centara u regiji.

Centar predstavlja cjeloviti kongresni kompleks sa smještajnim objektima različitih kategorija - hotel Lone, Monte Mulini, Eden i Park smješten unutar zaštićene park šume Zlatni rt, tik uz more, a opet u neposrednoj blizini grada Rovinja. Centar obuhvaća 20 dvorana, od kojih najveća prima 650 sudionika, a sve dvorane ukupno raspolažu kapacitetom od gotovo 1.600 sudionika. Široki raspon polivalentnih dvorana različitih veličina, u kombinaciji s vrhunskom uslugom i najsuvremenijom opremom osiguravaju uvjete za besprijekornu organizaciju i najzahtjevnijih kongresa i konferencija. Smješten je uz more i park šumu Zlatni rt, a od središnjeg gradskog trga ga dijeli samo 10ak minuta hoda uređenom šetnicom.

Osim Cap Aurea, Maistra u svom portfelju broji i kongresni centar Adris koji se nalazi u samom centru Rovinja u prostorima bivše tvornice duhana. Ovaj kompleks prostire se na površini od 30.000 četvornih metara te se sastoji od suvremeno uređene koncertne dvorane i galerije te izložbenih prostora savršenih za organizaciju velikih manifestacija i kongresa. Glavna dvorana ima maksimalni kapacitet od 1.500 sjedišta, a druga po veličini dvorana 1.000 sjedišta. Pored njih unutar centra dostupno je još desetak odvojenih dvorana različitih kapaciteta, zatim izdvojeni prostor za registraciju sudionika, press centar, brojni uredi i sobe za sastanke, velika banketna sala u kojoj se može poslužiti večera za preko 1.000 osoba, mogućnost postavljanja lounge terasa i barova, različitih zabavnih punktova i sl.

Dodatnu kvalitetu kongresnoj ponudi Maistre, pored spomenutih kongresnih centra, daju i ostali hoteli koji raspolažu sa kongresnim sadržajima – hotel Istra na otoku sv. Andrija u Rovinju i  Vrsaru.

 

U kontekstu konferencijskog turizma Maistra nudi čitav niz komplementarnih sadržaja i usluga. Velika pažnja daje se na postojanje potrebne infrastrukture, pratećeg sadržaja, kao i dovoljan broj osoblja educiranog posebno za ovaj segment gostiju. Pored toga tu su i sadržaji koji presudno utječu na zadovoljstvo ukupnom ponudom profila korisnika kongresnog turizma, a koji se kreću od komunikacijske povezanosti internetom pa sve do izbora vrhunskih restorana, sportskih i tematskih wellness sadržaja, zabavnih sadržaja, mogućnošću doživljaja grada, kulture i običaja, kao i mogućnošću kupnje autohtone delicije ili suvenira.

 

Jednako tako, osim kvalitete kongresnih kapaciteta i sadržaja, ono što Maistru karakterizira, te daje veliku prednost, je i geografski položaj Rovinja kao jedne od najbližih mediteranskih kongresnih destinacija za zemlje srednje i zapadne Europe. Kvalitetna cestovna povezanost te blizina šest međunarodnih zračnih luka prednost su koju cijene svi organizatori i sudionici kongresa. (PROMO)

Maistra: http://www.maistra.hr/Konferencije?utm_source=poslovni-savjetnik_com_hrv&utm_medium=advertising&utm_term=PR&utm_content=MICE&utm_campaign=pjf_HRVMI_PR_0093

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox