Rovinj kao jedinstvena kongresna destinacija

(promo)

Vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra kontinuirano je usmjerena na razvoj svoje kongresne ponude što pored značajnih sredstva koji su investirani u razvoj sadržaja i ponude direktno i indirektno vezanih uz kongresni turizam, dokazuje i pozicioniranje rovinjskog hotela Lone kao najboljeg kongresnog hotela s pet zvjezdica u Europi u 2012. godini prema International Hotel Awardsima.Centralna dvorana hotela prima 650 sudionika te omogućuje podjelu prostora u tri manja, dok ostale dvorane u hotelu omogućuju organizaciju sastanaka i kongresa za skupine od 15 – 150 sudionika. Tu je i čitav niz čitav niz komplementarnih sadržaja i usluga od restorana, noćnog kluba, wellness centra i sl. Otvorenjem hotela 2011. godine zaokružena je ponuda kongresnog centra Cap Aureo (hoteli Lone, Monte Mulini, Eden i Park) koji u ovom trenutku ima 20 dvorana kapaciteta od 1.600 sudionika dok u smještajnom dijelu hoteli mogu primiti gotovo 2.000 gostiju. Sam centar nalazi se u neposrednoj blizini gradske jezgre i zaštićene park šume Zlatni rt te svega nekoliko metara od morske obale dok široki raspon polivalentnih dvorana različitih veličina, u kombinaciji s vrhunskom uslugom i najsuvremenijom opremom osiguravaju uvjete za besprijekornu organizaciju i najzahtjevnijih kongresa i konferencija.


 Maistra u svom portfelju broji i kongresni centar Adris koji se nalazi u samom centru Rovinja u prostorima bivše tvornice duhana. Ovaj kompleks prostire se na površini od 30.000 četvornih metara te se sastoji od suvremeno uređene koncertne dvorane i galerije te izložbenih prostora savršenih za organizaciju velikih manifestacija i kongresa. Glavna dvorana ima maksimalni kapacitet od 1.500 sjedišta, a druga po veličini dvorana 1.000 sjedišta. Pored njih unutar centra dostupno je još desetak odvojenih dvorana različitih kapaciteta, zatim izdvojeni prostor za registraciju sudionika, press centar, brojni uredi i sobe za sastanke, velika banketna sala u kojoj se može poslužiti večera za preko 1.000 osoba, mogućnost postavljanja lounge terasa i barova, različitih zabavnih punktova i sl.

Dodatnu kvalitetu kongresnoj ponudi Maistre, pored spomenutih kongresnih centra, daju i ostali hoteli koji raspolažu sa kongresnim sadržajima – hotel Istra na otoku sv. Andrija u Rovinju i hotel Pineta u Vrsaru.


U kontekstu konferencijskog turizma Maistra nudi čitav niz komplementarnih sadržaja i usluga. Velika pažnja daje se na postojanje potrebne infrastrukture, pratećeg sadržaja, kao i dovoljan broj osoblja educiranog posebno za ovaj segment gostiju. Pored toga tu su i sadržaji koji presudno utječu na zadovoljstvo ukupnom ponudom profila korisnika kongresnog turizma, a koji se kreću od komunikacijske povezanosti internetom pa sve do izbora vrhunskih restorana, sportskih i tematskih wellness sadržaja, zabavnih sadržaja, mogućnošću doživljaja grada, kulture i običaja, kao i mogućnošću kupnje autohtone delicije ili suvenira.

Jednako tako, osim kvalitete kongresnih kapaciteta i sadržaja, ono što Maistru karakterizira, te daje veliku prednost, je i geografski položaj Rovinja kao jedne od najbližih mediteranskih kongresnih destinacija za zemlje srednje i zapadne Europe. Kvalitetna cestovna povezanost te blizina šest međunarodnih zračnih luka prednost su koju cijene svi organizatori i sudionici kongresa.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox