Ruka ruku mije: Automehaničar podmitio policajca

Bivši koprivnički policajac osuđen je na šest mjeseci rada za opće dobro jer je od automehaničara kojega je ulovio u prometnom prekršaju tražio da mu popravi automobil kako bi mu "oprostio" kaznu.


Uz policajca osuđenog na šest mjeseci zatvora, što je preinačeno u rad za opće dobro, zagrebački Županijski sud uvjetno je osudio i mehaničara koji ga je podmitio zamjenom dviju poluosovina i brave na automobilu Renault Clio.

Vrijednost "mita" Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta procijenio je na 1.400 kuna koje će bivši policajac morati uplatiti u državni proračun. Uz kaznu mu je izrečena i tzv. zaštitna mjera zabrane rada u policiji u trajanju od pet godina.

Nedjelo zbog kojega je ostao bez posla bivši je policajac počinio u Koprivnici nakon što je zaustavio automehaničara zbog dva prometna prekršaja. Umjesto kazne od 4.000 kuna automehaničar mu je ponudio da se nagode te su razmijenili brojeve telefona i dogovorili popravak u automehaničarskoj radionici u Đurđevcu. (Hina/SJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox