Rusija - izvoznik prehrambenih proizvoda?

Rusija bi tijekom 2017. mogla postati neto izvoznikom prehrambenih proizvoda i sirovina, kaže se u najnovijoj prognozi Ruske akademije narodnog gospodarstva pri Uredu predsjednika Ruske Federacije, no analitičari ne dijele to mišljenje i drže se konzervativnijih prognoza, piše ruski dnevnik Gazeta.

Ta novina podsjeća na nedavni istup predsjednika Vladimira Putina nakon susreta s ministrom poljoprivrede Aleksandrom Tkačevom, kada je istaknuo da je Rusija lani poboljšala pokazatelje agroindustrijskog sektora za 4 posto u odnosu na 2015. godinu te na činjenicu da je Putin blagonaklono reagirao na zahtjev za nastavkom državnog kreditiranja ruskog agrara.

Poznavatelji tržišta podsjećaju pak da je Rusija već 2015. godine zauzela drugo mjesto u svijetu po fizičkom obujmu izvoza pšenice, ječma i suncokretova ulja i prvo u izvozu heljde te da je daljnji rast izvoza, koji bi osigurao poziciju Rusije kao ukupnog neto izvoznika proizvoda i sirovina agrosektora, u ovoj godini teško očekivati.....PS/S.P.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox