RWE preuzeo hrvatskog dobavljača električne energije tvrtku Energija 2

RWE Hrvatska d.o.o., podružnica njemačke RWE Grupe, dovršio je postupak preuzimanja tvrtke Energija 2 Sustavi d.o.o., koja je nakon početka rada 2012. ostvarila uspješan rast kao dobavljač električne energije na hrvatskom tržištu. 

RWE Hrvatska postao je 100-postotni vlasnik Energija 2 Sustava, čime je nastala snažna platforma za ponudu električne energije na hrvatskom tržištu, u koju dosadašnji vlasnik unosi poznavanje tržišta, a RWE Grupa dugogodišnje iskustvo pouzdanog partnera u europskom energetskom poslovanju.

Energija 2 Sustavi d.o.o. promijenit će ime u RWE Energija i električnu energiju nuditi kućanstvima i gospodarskim subjektima. RWE Energija upravo priprema izlazak na široko tržište pa mediji mogu očekivati informacije o konkretnim ponudama za kupce.

 “RWE ovim potvrđuje uspješnu dugoročnu suradnju s Hrvatskom, a njenim građanima želi omogućiti iste pogodnosti u opskrbi električnom energijom kakve se već nude 16 milijuna naših kupaca u drugim europskim zemljama. Akvizicija Energije 2 savršeno se uklapa u našu strategiju da na novim tržištima ostvarujemo organski rast, uz ograničena ulaganja“, izjavio je Karl Kraus, glavni izvršni direktor RWE Hrvatska. (PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox