Ryanair otvara bazu u Zadru i zapošljava 500 ljudi

Foto: Ilustracija

Europska niskotarifna zrakoplovna kompanija Ryanair najavila je da u idućoj godini u Zadru otvara svoju bazu, prvu u Hrvatskoj, a u travnju će uvesti sedam novih linija iz Zadra prema europskim odredištima. 

Predstavnici Ryanaira na konferenciji za novinare najavili su da će od travnja iduće godine iz Zadra letjeti na linijama prema Dublinu, East Midlandsu, Goeteborgu, Haugesundu, Liverpoolu, Parizu i Wroclawu. Tako bi od sljedećeg proljeća Ryanairovi zrakoplovi iz Zadra letjeli na ukupno 16 odredišta, a samo Ryanairom planira se promet od 300 tisuća putnika, kazao je zamjenik glavnog direktora Ryanaira Michael Cawley.

U 2013. godini imat ćemo bazu ovdje u Zadru, a od hrvatskih zračnih luka osim Zadra letimo i u Pulu i Rijeku. Riječ je ukupno o 27 linija, a samo prema Zadru u sljedećoj godini imat ćemo 16 linija. Planiramo u Hrvatsku prevesti sljedeće godine 500 tisuća putnika, što u raznim popratnim djelatnostima znači 500 radnih mjesta, ističe Cowley, dodajući da se od toga na zadarsko područje odnosi oko 300 radnih mjesta u popratnim djelatnostima.

Baza u Zadru bit će 54. baza Ryanaira, a baza na zračnoj luci znači da će jedan zrakoplov biti stacioniran u Zadru, što znači i boravak oko 30 djelatnika, pilota i kabinskog osoblja na zadarskom području. Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač podsjetila je Ryanair 2007. objavio svoj prvi let za London te istaknula kako je angažman te zrakoplovne tvrtke u Zadru potvrda dobrog rada. S novim linija direktorica Zračne luke Zadar najavljuje i nove rekorde - za 2013. godinu planira se ukupan promet čak 500 tisuća putnika. Novi letovi utječu i na širenje Zračne luke, pa se planira i daljnje širenje putničkoga terminala. Maksimalan kapacitet putničkog terminala je milijun putnika, no i taj će se promet, najavljuju u Zračnoj luci, uskoro možda i premašiti. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox