S fakultetskom diplomom veća plaća u...

Fakultetska diploma u Hrvatskoj se najbolje plaća u duhanskoj industriji, a u top tri djelatnosti koje u prosjeku najbolje honoriraju visoko obrazovanje su još vodni prijevoz i farmaceutika.

U analizi neto plaća prema stupnju stručne spreme objedinjeni su, podaci za 2012., ali oni pokazuju da u duhanskom biznisu s Adrisovim TDR-om prosječne neto plaće VSS-ovaca iznose gotovo 14.750 kn.U vodnom prijevozu, u kojem visok prosjek nose brodari, fakultetski obrazovan kadar ima u prosjeku 13.000 kn mjesečne neto plaće, a u farmaceutskoj industriji one iznose 12.600 kn.

Promatraju li se sve djelatnosti, zaposlenima u pravnim osobama u Hrvatskoj fakultetska diploma u prosjeku nosi 8.342 kn neto plaće, što je 54% više od prosjeka neto plaća svih stupnjeva obrazovanja.

Nasuprot tomu, najmanju cijenu rada postižu fakultetske diplome u djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića (5.742 kn), te proizvodnje kože i tekstila, računovodstva, djelatnosti zapošljavanja i obrazovanja, u kojima se neto plaće za VSS u prosjeku kreću između 6.000 i 6.500 kuna. (PS/LP)

 

Izvor: Poslovni.hr

Više na: http://www.poslovni.hr/hrvatska/fakultetska-diploma-u-hrvatskoj-se-najbolje-placa-u-duhanskoj-industriji-248611

 Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox