SAD stvorio 163 tisuće novih radnih mjesta

Američke privatne kompanije u srpnju su otvorile više novih radnih mjesta nego što se očekivalo, ukazujući na poboljšanje stanja na tržištu rada u SAD-u, iako je tempo zapošljavanja još daleko od snažnog.

Prema podacima agencije za zapošljavanje ADP, poslodavci u privatnom sektoru u srpnju su otvorili 163.000 novih radnih mjesta, što je više od očekivanih 120.000. Ipak, to je i nešto manje u odnosu na 172 tisuće radnih mjesta otvorenih u lipnju, pokazuju revidirani podaci te agencije.

"SAD nastavlja bilježiti redovito povećanje broja radnih mjesta u privatnom sektoru, premda uz vrlo nisku stopu rasta", kazao je Eric Stein, portfelj menadžer u tvrtki Eaton Vance Management u Bostonu.

Podaci ADP-a objavljuju se pred sveobuhvatno izvješće američke vlade o kretanjima na tržištu rada u srpnju, koje obuhvaća podatke o zapošljavanju i u državnom i u privatnom sektoru. Objava toga ključnog izvješća na rasporedu je u petak, a očekuje se da će pokazati umjerenih 100.000 novih radnih mjesta u netom završenom mjesecu, dok bi se stopa nezaposlenosti trebala zadržati na 8,2 posto. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox