Sajam stipendija 2010. predstavlja izlagače iz Europe, SAD-a, Kanade i Japana

Fokus šestog po redu Sajma stipendija je povećanje akademske mobilnosti hrvatskih građana te će se stoga na Sajmu predstaviti izlagači iz niza europskih zemalja, SAD-a, Kanade i Japana. Sajam stipendija 2010. održat će se u srijedu, 20. listopada 2010. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 

Programe stipendiranja predstavit će 30 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija, među kojima hrvatska i strana visoka učilišta, državne institucije, hrvatske i strane agencije, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke te neprofitne organizacije (zaklade i udruge). Na ovogodišnjem Sajmu očekuje se više od 6.000 posjetitelja. 
Od ukupno 30 izlagača, na Sajmu gostuje 12 stranih te 18 domaćih izlagačkih institucija. Domaće institucije uključuju predstavnike dvaju ministarstava (Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstva obrane), Agencije za mobilnost i programe EU, dva najveća hrvatska sveučilišta (Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci), Veleučilišta VERN te privatnih visokih škola (Zagrebačka škola ekonomije i managementa te American College of Management and Technology iz Dubrovnika), kao i poslovnu diplomsku školu International Graduate Business School u Zagrebu.
Svoje programe stipendiranja predstavit će i dvije zaklade, Zaklada Adris te Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu, kao i predstavnici privatnog sektora koji kontinuirano ulažu u programe stipendiranja i razvoj ljudskih potencijala u Hrvatskoj kao što su Nacional (Top stipendija za top studente), Lidl Hrvatska i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora.

Novosti u visokom obrazovanju

Fokus ovogodišnjeg Sajma je povećanje akademske mobilnosti hrvatskih građana te će stoga u sklopu Sajma biti održan okrugli stol na temu Novosti u visokom obrazovanju: mjere za poticanje međunarodne mobilnosti. U cilju promicanja akademske mobilnosti hrvatskih građana, programe studija, studentske razmjene i razne oblike financijske potpore za studij predstavit će 5 inozemnih visokih učilišta iz Europe (Central European University i Corvinus University of Budapest iz Mađarske, European College of Liberal Arts iz Njemačke, MIB School of Management iz Italije i International School for Social and Business Studies iz Slovenije) te visoka učilišta iz SAD-a (American University, Washington) i Kanade (Seneca College). Osim samih visokih učilišta, međunarodne obrazovne destinacije i pripadajuće programe stipendiranja predstavit će i 5 stranih veleposlanstava u Hrvatskoj – veleposlanstva SAD-a, Kanade, Japana, Njemačke i Francuske.

Uz programe stipendiranja na Sajmu stipendija bit će predstavljeni dodatni izvori financiranja za studij u obliku studentskih kredita koje će predstaviti Erste & Steiermärkische Bank d.d te dodatne usluge za studente koje zanima nastavak školovanja ili profesionalno usavršavanje u inozemstvu koje će predstaviti Jezični centar Berlitz i Ciklopea d.o.o. (PS/M.J.)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox