Samo u Japanu: Ministar se odrekao plaće zbog greške svojih zaposlenika

Japanski ministar za okoliš Goshi Hosono objavio da se odriče svoje plaće mjesečne tijekom cijelog mandata nakon što su njegovi podređeni bacili zemlju koju je jedan stanovnik Fukushime poslao ministarstvu na testiranje.

Goshi Hosono, zvijezda u usponu svoje demokratske stranke, rekao je da se zbog greške podređenih odriče svoje plaće koja u protuvrijednosti iznosi oko 112 tisuća kuna. Jedan stanovnik Fukushime, koji živi 60-ak km od nuklearne centrale Fukushima Daiichi teško oštećene u potresu i tsunamiju u ožujku, uputio je prošlog tjedna na analizu ministarstvu okoliša paket zemlje iz njegovog dvorišta.

Nakon diskusije što poduzeti s paketom, jedan djelatnik ministarstva predložio je da se njegov sadržaja istrese izvan Tokija. U tome mu je pomoglo još nekoliko kolega, a upleteni su bili i njihovi neposredni šefovi. Svi su kažnjeni, smanjenjem plaća i opomenama pred otkaz i premještajima.

Ministar je sebi zbog cijelog slučaja odlučio uskratiti plaću. Kao prvi čovjek toga ministarstva nosim tešku odgovornost, rekao je. (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox