Samo za hrabre: Kampiranje na tajvanskom groblju

Za one koji traže neuobičajeno kampiranje uprava groblja Sakura na Tajvanu nudi smještaj s lijepim pogledom, ugodnom svježinom i u skladu sa duhom feng shuija.

 

Groblje Sakura u okrugu Yilan na sjeveroistoku Tajvana postalo je jedno od najpopularnijih kampirališta, a gosti mogu postaviti šatore na parkiralištu. Posjetitelji kažu da ih je privuklo zelenilo, neobična ideja i lijep pogled, jer se groblje nalazi na nadmorskoj visini od 750 metara. Uprava groblja kaže da je većina vikenda u srpnju već rezervirana.

Jedan od dužnosnika okruga Yilan izrazio je nadu da će ova inicijativa promovirati ideju o grobljima-parkovima. Groblja na Tajvana su pretrpana i malo ih ljudi obilazi, navodi Reuters. Uprava groblja uvjerava obitelji pokojnika da će se pobrinuti da gosti kampa ne ometaju mir njihovih pokojnika.

Kada čovjek bolje razmisli, ova ideja čak ima i smisla, jer znamo da su groblja uvijek nekako postavljena na najljepšim lokacijama. Primjer je zagrebački Mirogoj koji se nalazi na zaista prekrasnoj lokaciji, no tko bi baš želio spavati na groblju? (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox