Samsung će za blagdane prodati više od 60 milijuna uređaja

Foto: Ilustracija

Samsung je najavio da će u četvrtom kvartalu ove godine na tržište plasirati više od 60 milijuna pametnih telefona.

S time se slaže i švicarska banka UBS, koja je procijenila da će Samsung od listopada do kraja prosinca prodati fantastičnih 61,5 milijuna uređaja, što je porast od pet posto u odnosu na prethodni kvartal. A procjene Švicaraca govore da bi brojka mogla dosegnuti i 63 milijuna. To je važno zbog činjenice da je upravo u četvrtom, "blagdanskom" kvartalu potrošnja najveća, piše jutarnji.hr

Jedan od dva glavna faktora takvog rasta je Samsung Galaxy Note 2, koji je zapravo hibrid između pametnog telefona i tableta. Galaxy Note 2 prodan je u tri milijuna primjeraka u prvih pet tjedana na tržištu, a u Aziji i Europi je potpuno rasprodan, dok u SAD-u hvata zamah. Predviđamo prodaju sedam milijuna primjeraka Galaxyja Note 2, umjesto prethodno najavljenih pet milijuna za četvrti kvartal, napisao je Nicolas Gaudios, analitičar UBS-a.

Još prodavaniji Samsungov smartphone je Galaxy S3. U listopadu je prodano 5,5 milijuna uređaja. Gaudios poručuje da njegova banka smatra da će četvrti kvartal donijeti prodaju još 15 milijuna. Sve te brojke, ako se ostvare, pomoći će u stvaranju još veće razlike u postotku tržišta pametnih telefona za Samsung u odnosu na svog najvećeg konkurenta - Apple. Očekuje se da će Samsung u 2013. povećati tržišni udio na 37 posto (u odnosu na 33,1 posto, koliko ima u dosadašnjem tijeku ove godine), a dok će Apple rasti nešto sporije: 20,4 posto umjesto 19,9 posto. (HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox