Sanader, Maček i Sesvečan se ne osjećaju krivima, ostali priznali krivnju

Ivo SanaderRatko Maček i predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan izjavili su da se ne osjećaju krivima, dok su Mladen BarišićBranka Pavošević i Nevenka Jurak priznali krivnju u slučaju Fimi medija, piše HRT.

Suđenje za Fimi mediju koje je počelo danas na Županijskom sudu u Zagrebu mnogi nazivaju i suđenjem stoljeća jer se u njemu po prvi puta sudi jednoj političkoj stranci. Optužnica tereti bivšeg premijera Ivu Sanadera da je od kraja 2003. do srpnja 2009. godine povezao ostale optuženike s ciljem ilegalnog financiranja HDZ-a i stjecanja osobne koristi. 

Prema optužnici dugoj više od 550 stranica skupinu oko Sanadera na početku su činili Barišić, Maček i Pavošević, a 2004. godine pridružila im se i Nevenka Jurak koja je za izvlačenje novca preko svoje tvrtke Fimi medija angažirala Anitu Lončar-Papeš i Bojana Dimića. Lončar-Papeš i Dimić su se prije suđenja nagodili uz priznanje krivnje.

USKOK tvrdi da je Sanader, osobno preko Mladena Barišića od šefova pojedinih državnih tijela i poduzeća tražio  da poslove nabave roba i usluga ugovaraju s tvrtkom Fimi medija, neovisno o Zakonu o javnoj nabavi i stvarnim potrebama. (jk)

 

 

Izvor: www.hrt.hr
Foto:  Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox