Sanader u Austriji?

(17:00) Iako je slovenski radio objavio da je Sanader prijavljen za let za London sa slovenskog aerodroma Brnik, poslovni.hr piše, pozivajući se na Finance kako Sanader nije viđen na aerodromu i da bi već mogao biti u Austriji.

(15:53) Slovenski radio objavio je pozivajući se na neslužbene informacije, kako doznaje da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader prijavljen za let u London s ljubljanskog aerodroma Brnik poslijepodne u 15.50 sati.

Podsjetimo, bivši premijer Ivo Sanader otputovao je prijepodne iz Hrvatske, nakon što je u Hrvatski sabor stigao zahtjev DORH-a za skidanjem njegovog zastupničkog imuniteta. Tu je informaciju za tportal potvrdio glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.  

 Neslužbeno se doznaje da je Sanader oko iza 11 sati slobodno prešao granicu, na graničnom prijelazu Bregana, jer policija nije imala nikakav nalog za uhićenje ili njegovo zadržavanje.

Mediji su ranije objavili da je Sanader jutros oko 10,45 sati izašao iz svoje kuće u Kozarčevoj ulici i sjeo u crnu "opel vectru".

 

(13:00)Potpredsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Arsen Bauk potvrdio je da je MIP od DORH-a danas dobio zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem premijeru, a sada nezavisnom zastupniku Ivi Sanaderu.

Da stigao je zahtjev, rekao je Bauk (SDP) u telefonskoj izjavi Hini, upitan može li potvrditi da DORH traži skidanje Sanaderova imuniteta.

Najavio je da će SDP podržati zahtjev da se Sanaderu skine zastupnički imunitet, a kako će glasovati vladajuća većina, kaže, nije mu poznato.

 O tome hoće li Sanader završiti u zatvoru, rekao je, odlučit će sud. Očito da je u tijeku nekakav postupak i uplitanje političara u to bilo bi nekorektno i ne bi bilo u skladu s demokratskom praksom, poručio je Bauk.

Očekuje da će MIP o tom zahtjevu raspravljati već na popodnevnoj sjednici (u 14,30 sati).

 

 

(10:30) Državno odvjetništvo Republike Hrvatske uputilo je zahtjev Saboru za ukidanjem imuniteta bivšem premijeru Ivi Sanaderu, saznaje Jutarnji list. 

Zahtjev za ukidanjem imuniteta stigao je u Sabor, točnije u kabinet predsjednika Luke Bebića u prijepodnevnim satima. Još uvijek se ne zna za što se točno bivšeg premijera i sadašnjeg saborskog zastupnika tereti. U zadnje vrijeme ga se povezuje s mnogobrojnim aferama, a ovo bi bilo prvi put u hrvatskoj povijesti da se za jednog bivšeg premijera traži pritvor.

 


 

Izvor: www.jutarnjilist.hr/Hina
Foto: www.vlada.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox