Sarkozy podupire Napolitana u vezi s reformama

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izrazio je u razgovoru s talijanskim predsjednikom Giorgiem Napolitanom u petak "posvemašnju potporu njegovim naporima u vezi s ambicioznim programom reforma", priopćio je ured francuskog predsjednika.

 

Tijekom tog razgovora Sarkozy je izrazio "puno povjerenje u odlučno i uspješno djelovanje talijanskog predsjednika na formiranju nove vlade s najširom mogućom političkom potporom". Francuski predsjednik je pružio Napolitanu "posvemašnju potporu njegovim naporima u vezi s ambicioznim programom reforma koji će pridonijeti jačanju stabilnosti i snage eurozone".

Talijanski senat je u petak prihvatio antikrizni plan koji je bio obećao Europskoj uniji kako bi umirio tržišta uoči odlaska premijera Silvija Berlusconija. Glasovanje je u Italiji proteklo bez izgreda, kao što je talijanski predsjednik i zamolio senatore.

Potonji su pljeskom pozdravili dolazak u njihove redove bivšeg europskog povjerenika Marija Montija kojeg najavljuju kao novog premijera, a u srijedu će biti imenovan doživotnim senatorom. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox