Sarkozy priznao da je moguće da izgubi izbore

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy suočen je s mogućim gubitkom vlasti na izborima u travnju i priznao je svojim suradnicima da stalno vodstvo njegovog socijalističkog rivala u anketama može značiti da su mu dani na vlasti odbrojani.

Sarkozy je za posjeta Francuskoj Gvajani zvučao neuobičajeno defetistički rekavši da bi skori izbori mogli biti kraj njegove političke karijereU svakom sam slučaju na kraju, rekao je privatno Sarkozy svojim suradnicima i skupini novinara što je procurilo u francuske medije. Po prvi puta u svom životu se suočavam s krajem svoje karijere.

Sarkozy je rekao da će se, ako izgubi u dva kruga izbora 22. travnja i 6. svibnja povući iz politike i javnog života. U svakom ću slučaju potpuno promijeniti svoj život, nećete više ništa čuti o meni, izjavio je Sarkozy, kako su prenijeli dnevni listovi Le Monde i Le Figaro.

Sarkozy, konzervativac, već mjesecima u ispitivanjima javnog mišljenja zaostaje za socijalistom Francoisom Hollandeom koji bi ga, po anketama, u konačnici mogao pobijediti s 10 posto glasova prednosti. Ministrica okoliša Nathalie Kosciusko--Morizet, koja je bila u posjetu sa Sarkozyjem, nastojala je umanjiti značaj Sarkozyjevih izjava i ustvrdila da su im mediji dali neodgovarajući politički spin. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox