SAS proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud

SAS globalni forum je godišnja konferencija posvećena najnovijim trendovima iz područja analitike i umjetne inteligencije. Ovom prilikom, najavljene su novosti iz kompanije SAS, lidera u analitici, koje će odrediti daljnji smjer analitike u cloud tehnologijama.


Kao dio strateškog partnerstva sa Microsoftom, SAS Viya je puštena u rad u studenom na Microsoft Azure platformi. SAS sada proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud, a Red Hat OpenShift će biti obuhvaćen tijekom godine.

SAS se obvezuje da će omogućiti korisnicima obavljanje analitičkih operacija tamo gdje pohranjuju svoje podatke. Prema prognozama analitičke kuće IDC, rast korištenja tehnologija u oblaku će do 2024. godine biti 23 posto.

Analitika u oblaku je ono što naši korisnici žele, rekao je Jay Upchurch, SAS-ov Direktor informacijskih tehnologija. Ponosni smo na pionirski rad s Microsoftom. Također, poštujemo i potrebu naših korisnika za odabirom druge opcije i pomoći ćemo im da iskoriste ulaganja u oblak kako bi ojačali svoje analitičke težnje. Upchurch je dodao da SAS Cloud radi na Microsoft Azure-u i da je postigao rast od 34 posto u usporedbi sa prvim tromjesečjem prošle godine. 

 Tijekom prošle godine, kompanije koje su već sprovele digitalnu transformaciju, brže su se prilagodile tržišnim uvjetima koji su se vrtoglavo mijenjali. Digitalna transformacija zahtjeva odluke zasnovane na analitici, a širenjem podrške za SAS Viya, korisnicima se daje mogućnost izbora i kontrole za primjenu analitike bilo gdje i u bilo kojem obimu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox