Sat leta kanadera košta 37 500 kuna

Iz Centra za koordinaciju, vođenje i gašenje požara požalili su se da će im uskoro nestati novca. Od predviđenih 80-ak milijuna kuna, već je potrošeno gotovo 80 posto. Jedan od razloga je i sve češća upotreba kanadera.

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je u Divuljama Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara, a obišao je i Protupožarne namjenske organizirane snage, piše HRT

Domaćini su istaknuli da je požara sve više, ali zahvaljujući njihovoj intervenciji izgorenih je površina sve manje. No požalili su se da će im uskoro nestati novca. Od predviđenih 80-ak milijuna kuna, već je potrošeno gotovo 80 posto. Jedan je od razloga što se i kanaderi više rabe, a sat leta stoji 37,5 tisuća kuna.  

Predsjednik Josipović je istaknuo da će Vlada sigurno namaknuti dodatni novac.'Najvažniji pokazatelj uspješnosti naših vatrogasnih postrojbi je činjenica da je porastao broj požara ali je smanjena površina koja je opožarena, što znači da se požari koji se javljaju, a na što se teško može utjecati, zapravo brzo i efikasno gase', rekao je Josipović. (HT)

 

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox