Schneider Electric na prvom mjestu svjetskog poretka u održivosti prema Corporate Knights

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacije, rangiran je vodećom globalnom kompanijom u održivosti poslovanja u prestižnom godišnjem popisu medijske i istraživačke tvrtke Corporate Knights, specijalizirane za mjerenje provođenja održivosti među korporacijama. 


Počašćeni smo i zahvalni što nas je medijska i istraživačka tvrtka Corporate Knights rangirala na prvo mjesto, izjavio je Jean-Pascal Tricoire, predsjednik uprave i izvršni direktor kompanije Schneider Electric. To je veliko ohrabrenje za sve naše timove i partnere, i veliko priznanje za petnaest godina angažmana tijekom kojih smo se trudili i svijet i našu kompaniju učiniti što više uključivom i ekološki osvještenijom. Održivost je zajedničko putovanje na kojem stalno surađujemo s našim zaposlenicima, partnerima, dobavljačima, korisnicima i zajednicama u kojima radimo. Ovo priznanje je i njihovo priznanje.

Prvo mjesto na popisu 100 kompanija u svijetu koje prednjače po održivosti poslovanja (Corporate Knights 2021 Global 100 Most Sustainable Corporations) veliki je skok za Schneider Electric, s 29. mjesta prošle godine, i postignuće koje je odraz iznimne dugogodišnje predanosti kompanije Schneider Electric ekološkim pitanjima i drugim temama iz područja društvene odgovornosti. Riječ je o vrhunskom priznanju, iz neovisnog, vanjskog izvora.

Postoji lice i  naličje održivosti, rekao je Gilles Vermot Desroches, potpredsjednik kompanije Schneider Electric, zadužen za održivost. Cilj nam je predvoditi primjerom, kako unutar same kompanije i našeg ekosustava, tako i u osmišljavanju rješenja za naše korisnike. Održivost poboljšava radni učinak, inovativnost i našu privlačnost kao kompanije u kojoj je lijepo raditi. Jednom riječju, održivost stvara vrijednost.

Popis najboljih u 2021. godini prema održivosti tvrtke Corporate Knights, utemeljen je na procjeni 8080 kompanija iz cijeloga svijeta – onih koje imaju prihod veći od jedne milijarde američkih dolara. Pokazatelji koji su se mjerili, primjerice, jesu: koliko energije iz obnovljivih izvora kompanija koristi, koliko stvara otpada i kako njime upravlja. Ove godine uvedeni su i novi pokazatelji, kao što su, primjerice, koliko radnici koriste bolovanja, kakva je rasna raznolikost menadžmenta i upravnog odbora te koliko je kompanija ulagala u tzv. čiste projekte.

Analitička kuća iz Toronta pohvalila je stalne napore kompanije Schneider Electric u razvoju proizvoda i usluga koji korisnicima pomažu u boljem upravljanju njihovim energetskim potrebama, na učinkovitiji i sigurniji način.
 

U proteklim desetljećima Schneider Electric se usmjerio razvoju podatkovnih centara i uređaja za pohranu te razvoju resursa za distribuciju energije i pametnim, naprednim rješenjima za elektrifikaciju, poboljšanje energetske učinkovitosti i obnovljivost.  Schneider Electric sada stječe 70 posto svojih prihoda od razvoja održivih rješenja, a 73 posto svih ulaganja – ulaganja su u održive projekte izjavio je Toby Heaps, izvršni direktor Corporate Knights. Usto, Schneider Electric je jako dobar kako u rodnoj tako i u rasnoj raznolikosti, produktivnoj uporabi resursa i primjeni sigurnosnih mjera.

Schneider Electric je bila jedna od prvih kompanija koja je prihvatila načela društvene i ekološke odgovornosti te je u više navrata, u posljednjih petnaestak godina, povećavala svoje ambicije u tom smislu. Posljednji korak u tom smjeru je nova strategija ubrzavanja održivosti, predstavljena 25. siječnja. Uključuje šest dugoročnih obaveza i jedanaest konkretnih ciljeva, koje treba ostvariti do 2025. godine. Sve to zajedno, treba pomoći Schneider Electric, te kompanijama i zajednicama s kojima radi i s kojima je u interakciji, u adresiranju klimatskih promjena i postizanju bolje društvene uključivosti. Više pojedinosti o tome, potražite OVDJE.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox