Schneider Electric Pametna Tvornica u Plovdivu

Tijekom proteklih godinu dana Schneider Electricova Pametna Tvornica u Plovdivu je, u svom novom izložbenom prostoru namijenjenom predstavljanju inovacija, ugostila brojne posjetitelje iz cijele jugoistočne Europe i predstavila im razne primjene digitalnih tehnologija Industrija 4.0.


Pametna Tvornica vodeće kompanije u automatizaciji i digitalnoj transformaciji upravljanja energetskim sustavima jedan je od najvećih i najnaprednijih Schneider Electric tvornica u Europi. Za razliku od mnogih drugih industrijskih pothvata, u kojima su tehnologije dostupne samo interno, Schneider Electricova Pametna tvornica potpuno je transparentna. U njoj se otvoreno pokazuje sve što se zna o digitalnoj transformaciji, a tehnološka rješenja predstavljaju se raznovrsnoj publici - menadžerima i inženjerima drugih tvrtki, javnim i obrazovnim ustanovama i studentima. Cilj pametne tvornice je potaknuti digitalnu transformaciju u svim zemljama jugoistočne Europe.

Kao vodeća kompanija u svom sektoru, obavezni smo poticati digitalizaciju jer ona preoblikuje industrije, zgrade i infrastrukturu i vodi nas k održivoj budućnosti. Pokazujući drugima digitalna rješenja koja smo već primijenili i prednosti koje nam donose u svakodnevnom radu, ohrabrujemo i ostale da pokrenu te procese u svojim tvrtkama, izjavio je Peter Hermann, predsjednik klastera za jugoistočnu Europu, u kompaniji Schneider Electric.

Ovaj dio Europe ima dokazano vještu i kompetentnu radnu snagu, koja već dugo sudjeluje u robusnim Schneider Electricovim operacijama. Primjeri toga su Centar za istraživanja i razvoj pametnih elektro-energetskih mreža u Srbiji, Regionalni Centar za razvoj energetski održivih usluga u Mađarskoj, kao i proizvodni pogoni i regionalni distribucijski centar u istoj zemlji.

Mi u Schneider Electricu vodimo vlastitim primjerom. Nudimo tržištu rješenja i usluge kojima smo digitalizirali vlastite operacije, nudimo tehnologije koje su nas učinile učinkovitijima i održivima. Sve što radimo u jugoistočnoj Europi, podređeno je tom dugoročnom cilju, dodao je Peter Hermann.

Schneider Electricova pametna tvornica u Plovdivu prostire se na 12.000 četvornih metara. Proizvodi 42 milijuna automatskih strujnih prekidača godišnje, kojima se štite ljudi i domovi u gotovo 30 država, omogućavanjem sigurne distribucije električne energije. Procesi u Pametnoj tvornici automatizirani su više od 68 posto, a radne operacije digitalizirane su primjenom niza vlastitih, Schneider Electric aplikacija. Produktivnost i učinkovitost postiže prikupljanjem, obradom i vizualizacijom podataka na upravljačkim displejima s intuitivnim sučeljem, koje omogućavaju brzo donošenje odluka na temelju najboljih i pravodobnih informacija. Održavanje se izvodi primjenom tehnologija proširene stvarnosti čime se štedi puno radnih sati servisera, a sam proces je u cijelosti bez papira. Rezultat toga su zaposlenici koji se sjajno snalaze na svom radnom mjestu, na kojem neprestano uče i stječu nova znanja i vještine. Za Schneider Electric, koji je nedavno proglašen svjetskim prvakom u održivosti, podupiranje digitalizacije ekosustava partnera i korisnika na način da usvajaju sve učinkovitije i održivije poslovne prakse, dio je misije koju je tvrtka sebi postavila u ovom dijelu svijeta. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox