Schneider Electric uvršten među 25 najpoželjnijih poslodavaca u svijetu

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, najviše ekološki održiva tvrtka u svijetu u 2021. godini prema analizi kuće Corporate Knights, ujedno je i jedan od najpoželjnijih poslodavaca za inženjere raznih struka, tvrde studenti diljem svijeta, u novom istraživanju.


Schneider Electric je rangiran kao 24. najpoželjnija tvrtka u godišnjem istraživanju studenata - budućih inženjera, koji studiraju u nekom od deset najvećih svjetskih gospodarstava. Istraživanje je pokazalo koje tvrtke su najpoželjniji poslodavci i što moraju imati kako bi bile privlačne slijedećoj generaciji zaposlenika. Rezultati istraživanja objavljeni su u partnerstvu s portalom Business Insider, a prenijeli su je i mnogi drugi ugledni mediji u cijelom svijetu.

Prvi put na popisu 25 najpoželjnijih

Postizanje 24. mjesta na popisu najpoželjnijih poslodavaca u svijetu posebno je priznanje Schneider Electric organizacijskoj kulturi, koja njeguje pravu, pozitivnu ravnotežu između radnih i privatnih obaveza svojih zaposlenika. Ove godine Schneider Electric je po prvi puta ušao na popis 25 najpoželjnijih, a treću godinu zaredom je među prvih 50 poslodavaca u istraživanju analitičke kuće Universum.

Ponosimo se time što smo uvršteni u 25 najpoželjnijih poslodavaca u svijetu", izjavila je Tina Mylon, starija potpredsjednica Odjela za zapošljavanje talenata i raznolikost radne snage u Schneider Electricu. Bilo je iznimno poučno vidjeti kako više od 200 tisuća studenata budućih inženjera percipira Schneider, pogotovo kad je u pitanju “work-life  balance” (ravnoteža  poslovnih obaveza i privatnog života). Drago nam je što možemo studente zaposliti odmah nakon fakulteta i pružiti im priliku da se bolje upoznaju s našom organizacijom. Oduševljeni smo time što smo prepoznati kao poslodavac prvog izbora.

Rang pokazuje najpoželjnije atribute poslodavca

Više od 220 tisuća studenata sudjelovalo je u istraživanju, rangirajući tvrtke prema tome koje su im najpoželjnije kao budući poslodavci. Studenti ekonomije i poslovnih škola te budući inženjeri raznih struka, s fakulteta u deset gospodarski najrazvijenijih zemalja ocjenjivali su poslodavce na temelju 40 kriterija, naglašavajući čimbenike koji su im najvažniji pri donošenju odluke o zaposlenju.

U Schneider Electric studenti imaju priliku naučiti sve o industriji, upoznati iskusne kolege, doživjeti nove, digitalizirane načine rada te se okušati u više različitih područja. Taj angažman uključuje i sudjelovanje u programima kao što su Global Virtual Student Experience, Schneider Go Green natjecanje, mogućnost zaposlenja na neodređeno te programe ranog razvoja karijere, kao što su virtualno i stvarno pripravništvo te mogućnost studiranja uz naukovanje u Schneider Electricu.

Kako se definira popis najpoželjnijih poslodavaca

Godišnje istraživanje Universum World’s Most Attractive Employers obuhvaća više od 220 tisuća studenata ekonomije i poslovnih škola te studenata budućih inženjera i informatičara iz deset gospodarski najrazvijenijih zemalja svijeta. Tvrtke moraju biti rangirane među najpoželjnije poslodavce (moraju ostvariti rezultat koji će ih svrstati u u 90% najpoželjnijih) u bar pet od deset istraživanih zemalja. Anketa je trajala od listopada prošle do svibnja ove godine, a rezultati su podjednako ponderirani prema zemljama. PS/SM
 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox