Schneider Electric započeo Innovation Summit World Tour 2020.

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, jučer je započeo Innovation Summit World Tour 2020., veliku seriju virtualnih događanja koja će se održavati do 26. studenoga širom svijeta, a povezuje lidere, vizionare, stručnjake, kreatore promjena, partnere i kupce iz čitavog svijeta, kako bi otkrili najnovija digitalna rješenja za otporniju i održivu budućnost.


Schneider Electricov Innovation Summit održava se petu godinu za redom. Ovogodišnje izdanje prvo je koje će se odvijati isključivo online, a obuhvaća deset regionalnih – i interaktivnih - događaja koji će se održati u narednih osam tjedana. Sudionici iz cijeloga svijeta imaju priliku saznati više o potencijalno ključnoj ulozi elektrifikacije, digitalizacije, inovacije, upravljanja energijom i industrijske automatizacije u stvaranju svijeta s nižom potrošnjom ugljika i ograničavanju klimatskih promjena na 1,5 °C.

U svom virtualnom uvodnom obraćanju, Jean-Pascal Tricoire, predsjednik i izvršni direktor Schneider Electrica, pozvao je prisutne na ubrzavanje digitalne transformacije kako bi se bolje pozicionirali nakon preokreta izazvanog klimatskom krizom i globalnom pandemijom koja je preplavila svijet 2020.  „Diljem svijeta, naši su se životi promijenili u samo nekoliko mjeseci - a digitalizacija nam je pomogla da se prilagodimo novoj normalnosti. Digitalizirane daljinske operacije omogućuju održavanje kontinuiteta poslovanja, povećavaju otpornost i daju nam nove uvide koji će poboljšati točnost predviđanja i ubrzati prilagodbu. Digitalne inovacije i povezivost promijenili su način na koji radimo i živimo zajedno, mogu promijeniti naš utjecaj na okoliš na bolje i pokrenuti gospodarski oporavak i održivost za sve nas.“

Tijekom serije događaja, Schneider Electric je kupcima i partnerima predstavio nove ponude, uključujući:

Novi asortiman niskonaponskih razvodnih ploča PrismaSeT™ Active i novu generaciju prekidača ComPacT™, koji će biti pušteni u prodaju 2021. godine, a pružaju ključne informacije o riziku od požara i raspoloživosti električne energije u električnim sustavima u zgradarstvu. Povezivost PrismaSeT Active-a u oblaku omogućuje korisnicima kontinuirano praćenje raspodjele energije i primanje obavijesti u slučaju rizika gubitaka električne energije. Nova generacija ComPacT-a podiže dostupnost energije na sljedeću razinu velikim ergonomskim poboljšanjima, kao i connectivity-ready modularnom plug-and-play opremom koja proširuje njegove kapacitete naprednim mogućnostima povezivanja.

Inovativnu zelenu rasklopnu napravu SM AirSeT™, koja koristi genijalnu kombinaciju tehnologije zraka i vakuuma umjesto SF6, stakleničkog plina koji se obično nalazi u električnoj opremi korištenoj kod napajanja mreže i industrijskih električnih instalacija. Nova tehnologija omogućuje nam da izbjegnemo stvaranje milijuna tona CO2 u energetskim mrežama. Njena opsežna IoT povezivost ujedno omogućuje iskorištavanje prednosti podataka i analitike za upravljanje mrežom i optimizaciju.

Novu kategoriju automatizacije EcoStruxure™ Automation Expert, prvi svjetski sustav industrijske automatizacije usmjeren na softver koji stvara poboljšanja tijekom cijelog operativnog životnog ciklusa.

Na ovogodišnjem Innovation Summitu održani su i razgovori na visokoj razini između izvršnih direktora Schneider Electric-a i čelnika AECOM-a, vodeće tvrtke za infrastrukturno savjetovanje, GlaxoSmithKline-a, globalne tvrtke za zdravstvenu skrb, RIB Software-a, predvodnika u građevinskoj industriji i AVEVA-a, globalnog predvodnika u inženjeringu i industrijskom softveru.

Održane su i interaktivne panel diskusije s predstavnicima: JPMorgan Chase & Co, tvrtke za financijske usluge, McDonalds-a, trgovca prehrambenim uslugama, Danone-a, globalne prehrambene tvrtke, JLL-a, tvrtke za nekretnine i investicije, Acciona, pružatelja projekata infrastrukture i obnovljivih izvora energije, Enedis-a, francuskog operatora električne mreže, Suez-a, pružatelja usluga zaštite okoliša i globalno savjetovališta za dizajn, inženjering i arhitekturu Arup-a.

Sudionici Summita mogli su posjetiti i virtualni Innovation Hub, gdje su u 3D-u mogli pobliže upoznati inovacije Schneider Electrica i njegovih tehnoloških partnera, te se uživo povezati sa Schneider Electric-ovim laboratorijima, izložbenim salonima i proizvodnim pogonima širom svijeta, razgovarati sa stručnjacima i vidjeti praktične demo snimke. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox