SDA Dodiku: BiH ne može biti dio Velike Srbije

Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik RS Milorad Dodik u subotu su razmijenili žestoke optužbe, na granici sukoba, oko Dodikovih izjava dan ranije da će se BiH raspasti, na što je SDA poručila da će Bošnjaci nadživjeti Dodika te da on neće uspjeti ostvariti ideju Velike Srbije.

 

Bosna i Hercegovina se ne može podijeliti – nisu to uspjeli ni daleko jači kao što su bili Milošević i Tuđman. Oni koji to uporno pokušavaju, završit će na isti način, u Haškim i drugim sudovima i na smetlištu povijesti - navodi se u priopćenju Glavnog odbora SDA (GO SDA) objavljenom nakon sjednice održane u Tuzli.

Bosna i Hercegovina ne može biti dio 'Velike Srbije' – može biti samo velikog problema! Za to će biti odgovorni oni koji to priželjkuju. Svi koji je pokušaju dijeliti, mogu iznijeti samo onoliko zemlje, koliko imaju blata na cipelama. Onima kojima se Bosna i Hercegovine na sviđa ili je ne vole, mogu je slobodno napustiti - poručuje GO SDA.

Upozorava se Dodika da prestane s pričama i pokušajima da dijeli BiH, prijeteći da će svi koji to pokušaju "biti poraženi jer će ovu državu, kao i uvijek do sada braniti i obraniti Bosanci i Hercegovci". (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox