SDP: Ni mi ne stojimo iza prosvjeda

Saborski zastupnici SDP-a Ranko Ostojić i Ante Kotromanović opovrgnuli su da su sudjelovali u organizaciji nedjeljnog prosvjeda branitelja u Splitu, nazvavši takve izjave iz redova HDZ-a običnim lažima i nastojanjem te stranke da skrene pažnju s važnijih problema u zemlji.

Ostojić i Kotromanović novinarima su u Hrvatskome saboru kazali kako ni na koji način nisu sudjelovali u "organiziranju, plaćanju ili financiranju nasilja". Kontinuitet HDZ-ove politike je da lažu - kazao je Ostojić i naglasio kako apsolutno ni u kojem trenutku ni on, ni njegovi stranački kolege Šime Lučin i Ante Kotromanović, nisu imali sastanak s čelnikom kaštelanske HVIDRA-e Željkom Strizom oko organizacije prosvjeda branitelja u Splitu, a što je u izjavi za medije ustvrdio HDZ-ov saborski zastupnik Frano Matušić. SDP nikada nije niti će ikad sudjelovati u organiziranju, plaćanju ili financiranju nasilja - kazao je Ostojić dodavši da SDP podržava svaki mirni prosvjed. Mislim da uopće ne bi trebalo komentirati gospodina Franu Matušića. To su, naravno, najjeftinije laži koje sam čuo u zadnje vrijeme i to je, po meni, samo prekrivanje problema i pokušaj amortiziranja nezadovoljstva koje vlada kod građana - ustvrdio je Kotromanović.

Ostojić je tvrdnje iz HDZ-a nazvao "operacijom Pinokio" u kojoj, kako je rekao, ta stranka kontinuiranim laganjem pokušava skrenuti pažnju s važnijih problema u zemlji. Uporno ponavljanje laži je kontinuitet HDZ-ove politike, a najbitnije je da će ta laž ostati laž, neće se sto puta ponovljena laž pretvoriti u istinu - naglasio je. Upitan bi li SDP organizirao prosvjede, Ostojić je odgovorio kako je, dok god može stavove iznositi u parlamentu, to put kojim stranka može djelovati.

U situaciji kada eventualno budemo odlučivali o tome, to će biti naša stvar, a najbitnije je da dok imamo parlament i imamo situaciju da možemo svoje političke stavove iznositi ovdje, to je put kuda može ići stranka - rekao je Ostojić. Kotromanović je dodao kako su članovi SDP-a imali zapovijed predsjednika stranke Zorana Milanovića da 'ne dolijevaju ulje na vatru'. Mi smo imali strogu zapovijed od našeg predsjednika stranke da ne dolijevamo ulje na vatru i sukladno tome smo se ponašali, za razliku od drugih koji su svojim postupcima dolijevali na vatru i izazivali bijes i nezadovoljstvo građana i branitelja - rekao je. (Hina/mš)

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox