SDP: Prijedlog razvoja Zagreba do 2020.

Zagreb je do sada, kao i cijela Hrvatska, funkcionirao stihijski, bez plana i strategije i zato nas kriza teže pogađa i duže traje, a od sada se mora razvijati i rasti na znanju i planu, rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić predstavljajući "Prijedlog Nacrta Strategije razvoja Grada Zagreba do 2020."

 

Ističući kako je taj dokument platforma za kreiranje budućih politika, Bernardić je ocijenio da je "Zagreb dobar hardver, a treba mu novi softver". Naveo je kako u raspravu o Nacrtu strategije razvoja Grada Zagreba do 2020. zagrebački SDP želi uključiti svih 214 mjesnih stranačkih ogranaka, a pozvao je i sve građane Zagreba da daju svoj doprinos u kreiranju tog dokumenta. Dodao je da će dokument biti dostupan svim građanima na SDP-ovim internetskim stranicama.

Predsjednik je Središnjeg savjeta zagrebačkog SDP-a Rajko Ostojić naveo trgovinu, prerađivačku industriju te informacije i telekomunikacije onim industrijama koje ''nose'' ukupne prihode u Zagrebu.

Isti je naveo kako je zabrinjavajući rast unutarnjeg duga u Zagrebu koji je danas oko 13 milijardi kuna. Također je upozorio i da svaki peti nezaposleni u gradu ima visoko obrazovanje, magisterij ili doktorat. 

Smatra da je bitno izgraditi brzu željeznicu na potezu istok-zapad kojom bi se omogućila bolja protočnost budući da se svaki treći Zagrepčanin koristi javnim prijevozom, a isti broj ih automobilom ide u centar grada. (Hina/PS)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox