Šelebaj izašao iz Remetinca

Poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier izašao je danas oko 16 sati iz zatvora u Remetincu pošto je platio jamčevinu od 100 tisuća eura i založio kuću na otoku Hvaru.

 

Šelebaja je izašao iz zatvora i ušao u taksi pri čemu nije dao nikakvu izjavu novinarima.

Sud je nedavno prihvatio ponuđenu jamčevinu i odlučio da se Šelebaj može braniti sa slobode u nastavku antikorupcijske istrage u slučaju "Core Media". Kao mjera opreza oduzeta mu je putovnica i određeno da se svaki ponedjeljak mora javiti sutkinji istrage Veri Polak-Presečki.

Da bi se branio sa slobode, Šelebaj je morao predati novčani polog, a sud se trebao uknjižiti na založenu nekretninu, što je danas i provedeno. Uz to, osumnjičeni poduzetnik se na sudu obvezao da neće bježati i da će se odazivati na sudske pozive.

Šelebaj je u Remetincu od sredine listopada kad je uhićen s još četiri osobe. Poduzetnika, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak, tereti se za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" devet milijuna kuna preko tvrtaka Core Media i Media spot. (Hina)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox