Šelebaju produžen pritvor za dva mjeseca

Vladimiru Šelebaju-Sellieru produljen je istražni zatvor u Remetincu na još dva mjeseca zbog istih osnova zbog kojih je i određen prije mjesec dana, a to je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ponavljanja kaznenog djela te opasnosti od bijega, izjavio je danas njegov odvjetnik Tihomir Rubeša.

Šelebaj, koji ima i francusko državljanstvo, već je mjesec dana u istražnom zatvoru zbog istrage nad tvrtkom Core Media.

Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier i još četiri osobe osumnjičene su za malverzacije "teške" više od devet milijuna kuna, a nakon gotovo trosatnog ispitivanja 14. listopada im je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Šelebaja, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak, tužiteljstvo tereti za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest milijuna kuna preko tvrtki Core Media i Media spot, a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatog PDV-a. (Hina/jk)

 

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox