Seljaci najavili nove prosvjede i blokadu prometnica

Ukoliko ih do ponedjeljka ne primi premijerka Jadranka Kosor ili resorni ministar poljoprivrede Petar Čobanković seljaci najavljuju prosvjede i blokadu prometnica, izjavio je predsjednik koordinacije udruga seljaka Slavonije i Baranje Dragutin Dukić.


Kazao je kako je desetak predstavnika seljačkih udruga iz osam županija jutros bilo kod predsjednika Republike Ive Josipovića kojeg su izvijestili o problematici poljoprivrede i zahtjevima koje su uputili ministru Čobankoviću.

Dukić ističe kako neće odustati od svojih zahtjeva - isplate poticaja u sto postotnom iznosu, legalizaciji poljoprivrednih objekata, smanjenju cijene zakupa poljoprivrednog zemljišta, isplati kapitalnih ulaganja te zahtjeva da komercijalne banke smanje kamatne stope na kredite.

Ne možemo dugo čekati, i ukoliko se ne održi sastanak sa premijerkom ili ministrom Čobankovićem krećemo u prosvjede, kazao je Dukić.

Naveo je kako im je predsjednik Josipović rekao kako će nastojati pridonijeti rješavanju problema s kojima se susreću obiteljska poljoprivredna gospodarstva te potaknuti dijalog u okviru nadležnih državnih institucija. (Hina/SJ)

 

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox