Šestak ponovno na optuženičkoj klupi: Namjestio poslove vrijedne 6 mil.kuna?

Dan nakon početka suđenja u slučaju Spice, bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak ponovno je sjeo na optuženičku klupu Zagrebačkog županijskog suda, ovoga puta zbog optužbe da je s direktorom nabave Darkom Korošecom treće optuženom Neviju Prlogu namjestio poslove vrijedne 6 milijuna kuna, a on im je za uzvrat financirao radove na nekretninama u njihovom privatnom vlasništvu.

Na početku suđenja pročitana je USKOK-ova optužnica koja Šestaka i Korošeca tereti za primanje, a Prloga za davanje mita.

USKOK tvrdi da se Prlog u dogovoru sa Šestakom i Korošecom javljao na Podravkine pozivne natječaje, a oni su mu dodjeljivali poslove. Za uzvrat im je kao nagradu, tj. mito, obećao da će njegov obrt financirati građevinske radove na nekretninama u njihovom vlasništvu. Nakon čitanja optužnice sudac Željko Horvatović u zapisnik je unio da sva trojica optuženih ostaju pri tome da nisu krivi, kao što su se izjasnili na pripremnom ročištu u svibnju.

Podsjetimo, Šestak je jedan od osmorice optuženih u slučaju Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox