Sesvečan će predstavljati HDZ u aferi 'crni fondovi'

Premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na novinska pitanja potvrdila je danas u Dubrovniku kako će Damir Sesvečan predstavljati HDZ kao pravnu osobu u daljnjem tijeku istrage protiv stranke vezano za istragu USKOK-a o stranačkim 'crnim fondovima'.

 

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je u ime HDZ-a izabran Damir Sesvečan kao osoba koji bi trebao HDZ zastupati u aferi 'crni fondovi', premijerka Jadranka Kosor je jednostavno odgovorila: "Zato što smo ga izabrali".

HDZ se, kao pravna osoba, pod USKOK-ovom istragom našao zbog afere Fimi medija u kojoj se već godinu i pol dana rasvjetljavaju navodi o izvlačenju novca iz državnih poduzeća. Kako se sumnja da je dio izvučena novca završio u stranačkom 'crnom fondu', kojim su se među ostalim financirane izborne kampanje, USKOK je, osim istrage protiv 19 osoba, istragu proširio i na HDZ.

Premijerka Jadranka Kosor je također naglasila da istrage, kada su u pitanju 'crni fondovi' i članovi oporbe, moraju ići prema svima bez obzira kojoj stranci pripadaju, te je posebno apostofirala - kada su u pitanju članovi oporbe - na one afere koje su mediji jedan dan spomenuli, a onda su se naglo utišale. (Hina)

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox