Sherlyn McCoy imenovana predsjednicom Uprave i izvršnom direktoricom Avona

Kozmetička kuća Avon Products, Inc. objavila je da je njen Upravni odbor imenovao Sherilyn S. (Sheri) McCoy novom predsjednicom Uprave Avona i direktoricom Upravnog odbora. Andrea Jung, dosadašnja predsjednica Uprave Avona, nastavit će u tvrtki obnašati dužnost izvršne direktorice.

Na novu poziciju, na kojoj službeno počinje raditi od 23. travnja, Sherilyn McCoy dolazi nakon tridesetogodišnje karijere u tvrtki Johnson & Johnson gdje je napredovala do pozicije izvršne potpredsjednice za poslovne segmente farmaceutike, odnosa s potrošačima, znanosti i tehnologije te informacijskih tehnologija. Na toj poziciji, između ostalog, upravljala je najpoznatijim tržišnim markama tvrtke, kao što su Neutrogena, Aveeno, Lubriderm, Clear & Clear i ROC te je nadgledala preko 60 posto prihoda tvrtke koji u Johnson & Johnsonu na godišnjoj razini iznose oko 65 milijardi dolara.

Komentirajući svoju novu funkciju, Sherilyn McCoy je rekla kako je iznimno počašćena i uzbuđena što se pridružuje kompaniji kao što je Avon: Bez dvojbe, Avon je iznimna kompanija i kultni brand, ali i tvrtka s velikim potencijalom. Posjeduje jedinstvenu globalnu mrežu direktne prodaje u koju je uključeno preko 6 milijuna Avon Ladies. Veselim se suradnji s Avonovim timom te vjerujem kako ćemo razviti i provesti novi plan kojim će tvrtka ući u novu fazu rasta. (PS/JK)

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox