Šibenik: Dani regionalnog razvoja Republike Hrvatske

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva od 23. do 25. svibnja u Šibeniku organizira konferenciju „Dani regionalnog razvoja Republike Hrvatske“, koja se po prvi puta organizira u Hrvatskoj s ciljem promoviranja važnosti i značaja regionalnog razvoja u Hrvatskoj, a u kontekstu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

"Dani regionalnog razvoja Republike Hrvatske" na skupu u šibenskom hotelskom naselju Solaris, okupit će predstavnike Europske komisije, predstavnike hrvatskih nacionalnih tijela, predstavnike regionalne i lokalne vlasti te predstavnike ministarstava koji će razmjenom mišljenja i proaktivnom diskusijom o regionalnom razvoju pridonijeti njegovom jačanju u širem kontekstu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, najavljeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

U sklopu konferencije sudionicima će se obratiti visoki hrvatski i europski dužnosnici koji će razmjenom iskustava o regionalnom razvoju doprinijeti pripremi Republike Hrvatske za korištenje fondova EU, budući da je jedan od ciljeva konferencije poticanje lokalnih zajednica na pripremanje projekata koji se mogu financirati iz fondova Europske unije kako bi se omogućilo povećanje konkurentnosti svih hrvatskih regija.

U utorak, 24. svibnja, bit će održan okrugli stol na temu: "Regionalna politika RH i EU perspektive", na kojem će predstavnici Poljske, Latvije i Francuske prezentirati svoja iskustva iz područja regionalnog razvoja i time pridonijeti pripremi Republike Hrvatske za korištenje fondova EU.

Također, bit će predstavljena "Dunavska strategija" i "Jadransko-jonska inicijativa", a predavač će biti državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković. Održat će se i radionice ne temu prekogranične suradnje i povlačenja sredstava iz prekograničnih programa. Županije i razvojne agencije putem svog izložbenog prostora predstavit će svoje programe i projekte koje su ostvarili te na taj način pokazati posebnosti svoga kraja.   (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox