Šibensko brodogradilište gradi katamarane za Norvežane

NCP Remontno Brodogradilište Šibenik potpisao je ugovor o izgradnji još dva katamarana za norveškog naručitelja Nordic Aqua Boats AS, čime je potvrđen početak serijske proizvodnje ovih plovila u šibenskom brodogradilištu.

 

Istom norveškom naručitelju NCP je nedavno isporučio prva dva radna katamarana, a novim ugovorom potpisanim početkom ovog tjedna nastavlja se njihova suradnja.

Iz NCP-a navode i da u idućih pet godina planiraju izgradnju do 15 radnih brodova za tu norvešku tvrtku. Izgradnja novih katamarana počet će tijekom slijedećeg tjedna, dok se isporuka očekuje sredinom svibnja ove godine. Naručeni katamarani NAB CAT su dužine 13,5 metara, širine 7,5 metara s gazom od 2,5 metara, spremnicima goriva 2x2000 litara i spremnikom vode od 2000 litara.

Riječ je o aluminijskim katamaranima koji se koriste za rad u ribogojilištima, a karakterizira ih velika radna površina opremljena dizalicom jer je namjenjen opskrbi i održavanju ribogojilišta za norveško tržište gdje je uzgoj ribe jedna od najbrže rastućih industrijskih grana. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox