Siemens odustaje od solarne energije

Siemens je objavio da se povlači iz poslovanja sa solarnom energijom jer nije uspio ostvariti poslovna očekivanja.

Kompanija planira prodati poslovanje sa solarnom energijom i trenutno razgovara s potencijalnim kupcima. Siemens se namjerava usredotočiti na obnovljivu energiju vjetra i na hidroenergiju, navodi se u priopćenju. Energetski odjel bit će smanjen a odjel za solarnu i hidro energiju prestaje s radom, objavili su iz Siemensa. Dodaju da je prihod odjela za solarnu i hidro energiju u poslovnoj godini koja je završila 30. rujna iznosio od 150 do 250 milijuna eura a trenutno zapošljava oko 800 zaposlenika, piše tportal.hr

U kompaniji ističu da se poslovanje sa solarnom energijom nije pokazalo profitabilnim kao što su se nadali. Zbog promijenjenih okvirnih uvjeta, nižeg rasta i snažnog cjenovnog pritiska na tržištima solarne energije, očekivanja kompanije u vezi s poslovanjem na području solarne energije nisu ispunjena, zaključuju u Siemensu.

Svjetsko tržište koncentrirane Sunčeve energije smanjilo se sa četiri gigavata (GW) na nešto više od jednog gigavata, naveli su u njemačkom poduzeću. U budućnosti će se Siemensovo poslovanje s obnovljivim izvorima fokusirati na hidroenergiju i na energiju vjetra, a energetski sektor „obuhvaćat će odjele za proizvodnju energije iz fosilnih izvora (termoelektrane), odjel za energiju vjetra, odjel za naftu i plin i odjel za prijenos struje“, ističu u Siemensu. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox