Silvio Kutić zaključio spektakularno dvodnevno izdanje Infobip Shifta

Jučer je u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru završio Infobip Shift, najveća developerska konferencija u Europi. Spektakularno deseto izdanje konferencije tijekom dva dana trajanja okupilo je više od 13 tisuća posjetitelja, od čega gotovo tri tisuće uživo u dvorani i preko deset tisuća online gledatelja. Svi oni mogli su pratiti najaktualnije teme iz developerskog i IT svijeta kroz nastupe više od 60 vrhunskih govornika na ukupno pet pozornica.


Konferencija Infobip Shift ove se godine prvi puta odvila u organizaciji Infobipa, nakon što je vodnjanska IT kompanija u ožujku akvizirala Shift organizaciju, s dugoročnim ciljem stvaranja najveće developerske konferencije na svijetu.

Na jednom smo mjestu okupili predstavnike globalnih tehnoloških divova poput Googlea, Amazona, Microsofta, ali i sjajne domaće startupe među kojima su Orqa, Robotiq i Stemi, uz velik broj ljudi iz Infobipa. Upravo je to bila naša želja – na jednome mjestu okupiti domaće i strane developerske stručnjake kako bi hrvatsku pamet i ekspertizu predstavili ostatku svijeta, ali kako bismo i našim ljudima omogućili izravan doticaj s globalno najvećim imenima u industriji“, poručio je Silvio Kutić, Izvršni direktor Infobipa, koji je konferenciju zaključio u jedan na jedan razgovoru s Ivanom Burazinom, Infobipovim članom Uprave za developersko iskustvo i osnivačem Shifta.

Silvio Kutić svim je okupljenima opisao svoj developerski put, kao i razvoj vodnjanske kompanije koja nakon 15 godina od osnutka predvodi regionalnu developersku scenu te broji više od 3500 zaposlenika od čega je više od 1000 developera. Kutić je pritom objasnio i zbog čega je tvrtka odlučila učiniti strateški poslovni pomak stavljajući u fokus rastuću developersku zajednicu.

Želimo developerima rad učiniti lakšim te im omogućiti da diljem svijeta budu još utjecajniji. Upravo je Infobip Shift konferencija, kao mjesto dijeljenja znanja i druženja, jedan od načina kroz koji to želimo ostvariti. Cilj nam je da developeri i globalna developerska zajednica rastu i razvijaju se direktno koristeći Infobipovu tehnologiju, zaključio je.

NAJVEĆI INTERES NA STARTUP TRIBE POZORNICI

Tijekom dva dana trajanja konferencije na Startup Tribe pozornici svoja je rješenja predstavio velik broj startupa koji su dio Infobipove Startup Tribe platforme. Pod moderatorskom palicom Infobipovih stručnjaka imali su priliku predstaviti se i raspravljati o startup ekosustavu, potencijalnim investicijama i budućim rješenjima. Infobip im je time otvorio mogućnost za umrežavanje, razvijanje novih poslovnih suradnji i za njihov daljnji rast.

Podsjetimo, program Infobip Startup Tribe vodnjanska IT kompanija pokrenula je u svibnju ove godine. Program je usmjeren ka pronalaženju i okupljanju najinovativnijih domaćih i svjetskih startupa, te ubrzanju i praćenju njihovog rasta i razvoja. Trenutno je u program uključeno 54 startupa iz 34 države, a u svega nekoliko mjeseci zabilježeno je čak više od 200 prijava startupa. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox