Sindikalci prozivaju Upravu Tvornice papira Pan

Čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) za Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju zajedno sa Sindikatom drvne i papirne industrije prozvali su danas Upravu Tvornice papira Pan za kršenje radničkih prava u pogonu u Donjim Andrijevcima kraj Slavonskoga Broda.

 

Tamo je zaposleno više od 200 ljudi, a predsjednik novoosnovane sindikalne podružnice Marinko Matić tvrdi kako su zbog neredovite isplate plaća ili isplate u bonovima neki od njih na rubu egzistencije. Matić je premješten na novo radno mjesto samo dva dana nakon što je izabran za povjerenika, što u sindikatu tumače kao šikaniranje.

To je zaplašivanje ostalih kako bi prestao rad sindikata osnovanog prije nešto više od dva tjedna, kaže teritorijalni povjerenik SSSH-a za požešku i brodsku županiju Ante Malovan.

Tajnik Sindikata drvne i papirne industrije Darko Idžaković misli kako je riječ o "grubom kršenju sindikalnih i ljudskih prava", a sindikalni pravni savjetnik Mato Stanković ističe kako su radni odnosi ugovorni odnosi, pa prije no što se nekog premjesti na novo radno mjesto, mora mu se otkazati postojeći i ponuditi novi ugovor. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox