Sindikat HT-a: Mudrinić otpremnine svojih radnika zaradi za mjesec dana

Sindikati Hrvatskog telekoma reagirali su na izjavu HT-ove glasnogovornice koja je usvrdila da je kompanija postupak otpuštanja 370 radnika provela ''maksimalno socijalno osetljivo'', prenosi net.hr.

Uz vijest da Hrvatski Telekom, unatoč vrhunskom profitu otpušta 370 radnika, glasnogovornica HT-a izjavljuje da je Uprava cijeli proces provela maksimalno socijalno osjetljivo, te kao točku na i ponavlja netočan iznos prosječne visine otpremnine od navodno 360.000 tisuća kuna što, tvrdi, odgovara dvogodišnjoj prosječnoj plaći u Hrvatskom Telekomu.  Nažalost, istina je daleko od toga, poručuju sindikati.

U priopćenju se navodi da prosječna plaća u Hrvatskom Telekomu nije 15.000 kuna bruto već po službenim izvješćima poslodavca 11.036 kn bruto ili 7.516,00 neto, ali u taj prosjek ulazi 260 menadžera i članova Uprave na čelu s Ivicom Mudrinićem koji ima mjesečnu plaću od 180.000 kn bruto.  Taj prosjek skriva činjenicu da 50% radnika Hrvatskog Telekoma ima plaću ispod prosjeka Republike Hrvatske.

Iz sindikata poručuju da se stimulativne otpremnine prema Kolektivnom ugovoru Hrvatskog Telekoma kreću u iznosima od 180.000- 260.000 kn bruto za cijeli radni vijek ( jedna do jedna i pol Mudrinićeva mjesečna plaća) pa kada se na to doda zakonska otpremnina od maksimalnih 6 plaća, onda radnik u svoj džep stavi u prosjeku 160.000 kn neto, a drugo pojede porez. (jh)

 

 

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Izvor: www.net.hr

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox