Sindikat metalaca: Od Vlade tražimo da omogući ugovaranje novih poslova za 3. maj

Sindikatu metalaca Hrvatske - Industrijskom sindikatu u 3. maju prihvatljiva je samo zaštita djelatnosti i radnih mjesta u brodogradilištu, a od Vlade traži da omogući ugovaranje novih poslova, rekao je glavni povjerenik tog sindikata u Brodograđevnoj industriji 3. maj Juraj Šoljić.

Šoljić je rekao da su, prema neslužbenim podacima kojima raspolaže sindikat, za 3. maj sada zainteresirana najmanje dva ulagača, po jedan domaći i strani. Novi poslovi trebaju nam kako bismo bili što prihvatljiviji novom ulagaču i kako bi plan preustroja bio ostvariv, rekao je Šoljić u izjavi nakon skupa članova SMH-IS, odnosno oko 100 članova skupština podružnica tog sindikata koje djeluju u tvrtkama članicama Grupe 3. maj.

Skup je održan radi informiranja o stanju u tvrtkama u Grupi 3. maj, rješenjima za privatizaciju i preustroj koje Ministarstvo gospodarstva mora predložiti Vladi u roku od 90 dana, u skladu s obavezama preuzetim ugovorom o pristupanju Europskoj uniji i uvjetima natječaja iz drugog kruga privatizacije, kazao je Šoljić. Po njegovim riječima, Uprava 3. maja nije mogla dati više podataka o planu preustroja, osim da bi se o toj temi trebalo razgovarati na skorom radnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva.

Šoljić je prenio kako Uprava smatra da stari plan preustroja samo treba modificirati u barem dvije varijante te da se mora temeljiti na ugovorenim poslovima. Na upit što je najviše zanimalo sudionike skupa, Šoljić je rekao da sve zanima hoće li resorno ministarstvo u roku od 90 dana pronaći model preustroja i potom razgovarati s ulagačima. Stečaj za članove SMH - IS nije prihvatljiv, poručio je. (Hina/HT)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox