Sindikat metalaca traži pokretanje industrije

Sindikat metalaca Hrvatske (SMH) zatražio je danas od nove Vlade da osigura sredstva za investicije za pokretanje metalske industrije, jer u protivnom nema izlaza iz krize, te najavio da je u suprotnom spreman i na organiziranje općeg štrajka metalaca.

 

U situaciji u kojoj je upitno 30.000 radnih mjesta u metalskoj industriji više se nema što rezati, već Vlada mora u državnom proračunu za iduću godinu osigurati sredstva za nužne investicije. Ako Đuro Đaković, Končar, TŠV Gredelj, brodogradilišta i HŽ ne prorade, neće imati tko puniti proračun, pa će sve stati, upozorio je predsjednik SMH-a Vedran Dragičević na konferenciji za novinare.

Tražimo od nove Vlade da nas nakon 15. siječnja primi na razgovor jer ne tražimo plaće nego posao, poručio je Dragičević dodavši kako će u suprotnom organizirati opći štrajk, pa makar štrajkali sami. Nije nam u interesu prosvjedovati ni bilo koga rušiti, no ako nova vlast ne pokrene industriju morat ćemo izaći na ulice, istaknuo je predsjednik SMH-a.

Ovo je poruka da industrijski sindikati više ne mogu trpjeti, kaže Dragičević, i ne prihvaćaju opravdanja da nema novaca za spas industrije jer se sredstva mogu pronaći tamo gdje se dosad kralo. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox