Sindikati INA-e boje se smanjenja prava i otkaza

Nisu samo hrvatski članovi uprave Ine u strahu. Sindikati strahuju od daljnjeg smanjenja prava radnika. Upozoravaju da je u proteklih godinu i pol dana iz INA-e otišlo više od dvije i pol tisuće ljudi. Mi se svakako dosta bojimo za daljnje gubljenje radnih mjesta jer smo već dio mjesta i izgubili.

Nije nam u ovom trenutku nikako prihvatljiv projekt Glokal, jer će interesi INA-e time biti podređeni interesi MOL-a. To bi moglo za posljedicu imati prenamjenu ili gašenje rafinerije Sisak, izjavila je Maja Rilović, sindikalna predstavnica u INA-i, piše HRT

Podsjetimo, u posljednjim dramatičnim događajima u Ini pobunili su se hrvatski članovi Uprave jer su razvlašteni upravljačkih funkcija, koje su potpuno preuzeli Mađari. Iz sjedišta MOL grupe u Budimpešti priopćeno je da kategorički odbijaju nacionalističke komentare pojedinih članova Uprave Ine. Kažu - kompanija je na ispravnom putu razvoja.

Na sve je reagirao i ministar financija Slavko Linić i rekao da Vlada neće prihvatiti ovakav neprimjeren i neprihvatljiv odnos unutar Ine te da se MOL-ov način upravljanja kompanijom mora mijenjati. (HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox