Sindikati traže ispriku od Vrdoljaka

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) zatražio je danas ispriku ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka jer je na jučerašnjem radnom ručku rekao poslodavcima: Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike. 

SSSH u priopćenju tvrdi kako ta izjava pokazuje odnos poslodavaca i javnih vlasti prema radu i vrijednostima rada, te poručuje kako bi ministra Vrdoljaka trebalo vratiti u školske klupe kako bi naučio da je rad taj koji stvara novu vrijednost. Kapital bez rada može ostvariti samo kamatu u banci, stoga radnici hrane ne samo sebe već i svojega poslodavca i cijelu političku klasu, ističe sindikat.

SSSH traži da se Vrdoljak ispriča svim hrvatskim radnicima, potom svim radnicima na minimalcu jer je njima najteže izdvojiti dio plaće za financiranje javnog aparata, svim radnicima koji formalno rade a mjesecima su bez plaće, svim nezaposlenim radnicima koji još nisu izašli na ulice strpljivo čekajući da oni koji su njihovim glasovima dobili povjerenje građana konačno pokrenu Hrvatsku, ali ne na štetu radnika fleksibilizacijom tržišta rada kroz izmjene Zakona o radu. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox