Sirija: Oporba pozdravlja odluku Arapske lige

Sirijske snage sigurnosti, koje od polovice ožujka pokušavaju ugušiti narodni ustanak protiv režima predsjednika Bašara al-Asada, ubile su u nedjelju četvero protuvladinih aktivista u Hami, a istovremeno je oporba pozdravila odluku Arapske lige o uvođenju sankcija toj zemlji zbog krvave represije režima nad prosvjednicima, javljaju agencije.

 

Sirijsko Nacionalno vijeće (SNV) odluku Arapske lige smatra "korakom u pravom smjeru i jasnom osudom sirijskog režima koji je ustrajao u svojoj ubilačkoj i destruktivnoj kampanji", prenosi AFP. Istovremeno je glavni tajnik Arapske lige Nabil al-Arabi, koji se nalazi u posjetu Tripoliju, izjavio da ta panarapska organizacija razmatra "uspostavu mehanizma za zaštitu sirijskih civila", ne preciziravši što bi to točno značilo.

Režim, međutim, ne posustaje, pa se već dva dana u većim sirijskim gradovima održavaju okupljanja u znak potpore al-Asadu, javlja Reuters, navodeći da su ti skupovi posebice organizirani u Damasku i Hami.

Saudijska Arabija je oštro reagirala na nove akcije sirijske vojske i policije te na napad provladinih prosvjednika na saudijsko veleposlanstvo. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox