Sirijskom predsjedniku provalili u e-mail, a lozinka mu bila 12345

Na udaru hakersko-aktivističke grupe Anonymous našao se i sirijski predsjednik Bašar al Asad. Hakeri su provalili u njegov e-mail i dočepali se službenih prepiski koje je s mnogima vodio, a šifra mu je bila 12345, piše net.hr

Kada su hakeri Anonymouse-a odlučili provaliti u e-mail Bašara al Asada zasigurno nisu ni pomislili da će to biti tako jednostavno. Iako je lozinka 12345 proglašena drugom najslabijom lozinkom koju korisnici mogu odabrati za zaštitu svojih dokumenata online sirijski predsjednik Bašar al Asad je koristio baš tu lozinku.

Nakon što su hakeri odradili „provalu“ u mail server dobili su nadzor nad 78 poštanskih sandučića Asadovih djelatnika, a neslavna lozinka se koristila na nekoliko računa, objavio je izraelski dnevni list Haaretz. Da stvar bude još gora dnevni list je dobio i objavio jednu e-mail poruku koja u sebi sadrži dokumente kojima je cilj pripremiti sirijskog vođu za intervju s Barbarom Walters u prosincu 2011.

Između ostalog u mailovima je pronađeno i da je sirijski glasnogovornik pri UN-u Sheherazad Jaafari savjetovao Asada da otvori Facebook i YouTube profile kako bi svijetu pokazao kakva je zaista situacija u Siriji. Pitanje je samo da li mu je savjetovao koju lozinku koristiti. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox