Sisačka željezara: Kroz desetak dana program zbrinjavanja 1070 radnika

Uprava sisačke Željezare u idućih će desetak dana izraditi program zbrinjavanja 1070 radnika koji bi do kraja godine mogli ostati bez posla ako se dotad ne pronađe novi kupac, najavio je danas predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević.

 

Nakon što je američka kompanija Commercial Metals Company (CMC) odlučila prodati ili zatvoriti željezaru, njezini radnici imaju posla za još mjesec i pol dana. Nakon toga bi trebala prestati proizvodnja a radnicima će početi teći otkazni rokovi od jednog do četiri mjeseca.

Ne možemo spriječiti CMC da ode iz željezare, pa ćemo pokušati do Nove godine pronaći kupca. Ako u tome ne uspijemo, svih 1070 radnika završit će na Zavodu za zapošljavanje gdje će čekati da netko kupi željezaru i ponovno pokrene proizvodnju, a u tom bi se slučaju realno polovica radnika mogla vratiti na posao, kazao je Dragičević Hini.

Predsjednik sindikata, koji se danas sastao s novim generalnom direktorom CMC-a Sisak Joachimom Knospeom, smatra da likvidacija ne bi koristila ni CMC-u koji će u tom slučaju morati isplatiti otpremnine od 3000 kuna po godini staža, a neće ništa zaraditi prodajom tvornice. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox