Sisak: Izvoznici protiv ukidanja carinskih ispostava

Izvoznici su Sisačko-moslavačke županije na sastanku u sisačkoj Županijskoj gospodarskoj komori istaknuli kako se protive najavljenom ukidanju carinskih ispostava u Sisku i Kutini, izviješteno je iz te komore.

 

Gospodarstvenici te županije, koji ostvaruju promet u vanjsko trgovinskoj razmjeni od gotovo jedne milijarde dolara te imaju suficit od 142 miliona dolara, smatraju da je ukidanje carinskih ispostava u Sisku i Kutini direktan udar na gospodarstvo i stvaranje nepovoljne poduzetničke klime kroz upitnost daljnjih investicija u nekim tvrtkama, te napominju da bi javna uprava trebala biti u službi gospodarstva, a ne obrnuto.

Smatraju da bi se gašenjem carinskih ispostava u Sisku i Kutini bitno narušila konkurentnost kroz povećanje troškova poslovanja i to posebno u dijelu transportnih troškova.

Prema najavama, do ukidanja carinskih ispostava Sisak i Kutina, koje djeluju u okviru Carinarnice Zagreb, došlo bi radi racionalizacije poslovanja i smanjivanje troškova, a ubuduće bi se carina odvijala u Carinskoj ispostavi Jankomir i Žitnjak. (Hina/SJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox