Sjećanje na Vukovar

U spomen na ubijene, poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi 1991. na Vukovar, podno Središnjeg spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, vijence u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i obilježavanja 20. godišnjice vukovarske tragedije položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva.

Počast stradalim i nestalim braniteljima i civilima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odao je predsjednik Republike Ivo Josipović, izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Lukom Bebićem, te Vlade koje je predvodila predsjednica Jadranka Kosor.

Vijence su položila i svijeće zapalila i izaslanstva Oružanih snaga, ravnateljstva policije, 204. vukovarske brigade čiji su pripadnici sudjelovali u obrani Vukovara 1991. tijekom koje je ubijeno, poginulo te nestalo oko 900 pripadnika te postrojbe, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, izaslanstva gradova Vukovara, Zagreba i Dubrovnika te Vukovarsko-srijemske županije i svih ostalih hrvatskih županija.

Na grobove branitelja i civila do sada pokopanih na tom groblju položene su ruže.

Molitvu za žrtve Vukovara u Domovinskom ratu molio je nadbiskup đakovački i osječki i predsjednik HBK mons. Marin Srakić. (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox